Over

1-Nieuwe map (2)29

Bonjour à tous et à toutes!

Een twee- of drietal jaren geleden kreeg ik van ons bomma haar naaimachine. Een Husqvarna 2000, gekocht in 1968: “in den tijd” een dure machine. Zij hield zelf niet zo van naaien, zij breide liever (keigoei sokken enzo!). Haar machine stond dus al een hele tijd op zolder en ik heb dat dus gekregen.
In het begin ging alles natuurlijk heel langzaam en moeilijk. Ons moe is vroeger altijd kleermaakster geweest en heeft mij het eerste jaar op weg geholpen: uren werden samen doorgebracht om alles uit te leggen, stoffen te helpen knippen, rokjes en kleedjes te maken, etc. Verschillende madammen van onze familie zijn naaiwonders, dus wanneer we ’s zondags bij de moe gaan eten, wordt er al eens een naaiprojectje meegenomen en hulp gevraagd. Ons moe zal stiekem wel fier zijn dat haar creativiteit en handigheid werd doorgegeven.

En tout cas, ondertussen zijn we een paar jaar later en staat er hier ook een overlock te blinken op mijn tafel. Een Bernina 800DL, gekregen van mijn ouders en mijn zus voor mijn 24’e verjaardag: schoonste cadeau ooit!

Nu ik op regelmatige basis achter mijn naaimachines kruip en ondertussen vrij degelijke dingen kan produceren, leek het mij plezant een échte, propere blog bij te houden. Ook op regelmatige basis (poging tot). Voor de mensen die hier soms is komen kijken/lezen: u zult merken dat ik niet alleen van stikken hou, maar dat diy’en me in het algemeen bezighoudt. Daar ga’k nog niet te veel over vertellen, kwestie van het verrassingseffect te bewaren, hé 😉 .

Om in’t kort ook iets over mezelf te vertellen: mijn naam is Ines. Ik ben geboren in het jaar 1990 en reeds drie jaar aan de slag als leerkracht Frans – maatschappelijke vorming. Mijn zus haar zoontje, Toon, is mijn metekindje, waarvoor ik heel graag broekjes, shirtjes, … maak.

Voilà, c’est tout!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s